A Kopaszi gát hatalmas fejlesztés…

Annyi féle információt olvasni és hallani (aminek a fele csak tréfa) a Kopaszin történő ingatlan beruházásról, hogy kicsit utána jártunk és leírjuk, hogy most mit találtunk arról, hol tartanak a fejlesztésről szóló jelenlegi megállapodások itt a gáton.

kopazi_beruhazas_cp_2016

BudaPart néven indul a Lágymányosi-öböl nagy ingatlan beruházása, amely terveit az Anders Lonka vezette dán Adept iroda tervezi. A Duna-parton megvalósuló 8-10 éves fejlesztés közel 600.000 négyzetméternyi lakó- és irodateret hoz majd létre.

A Kopaszi gát 54 hektáros területéből 27 hektár válik építési területté, a közpark funkciót később is megtartó, jelenleg is ingyen látogatható 15 hektáros parkban a beruházó idén 100 millió forintos nagyságrendű fejlesztéseket fog végezni. A teljes beruházás értéke elérheti a 200 milliárd forintot és nagyjából 8-10 évig tart majd, de az első lakás és iroda beruházásokat már az idén elkezdik.

A dél-budai fejlesztési terület a Kopaszi-gát strandjától indul és a Budafoki útig, valamint a Dombóvári útig tart majd, a tervek szerint az öböl irányából indulhat a fejlesztés az autóutak felé. Anders Lonka elsősorban a barátságos, emberi léptéket és a „kisvárosias” hangulatot emelte ki.

„Cégünk hitvallása szerint kizárólag olyan projektek megtervezésében veszünk részt, amelyekben őszintén hinni tudunk, és valódi kihívást jelentenek számunkra.” – mondta.

 

forrás: http://epiteszforum.hu/indul-a-kopaszi-gat-hatalmas-ingatlanfejlesztese

Hozzászólás letiltva.