A napfényes Toszkána, avagy egy tányér Pistoila

Arra jártunk a minap a családdal. Elmentünk a pisztoly őshazájába a fegyverkovácsok földjére, megnéztük a csodálatos Sienát, tiszteletünket tettük ezer meg ezer igazi toszkán faluba.

toscan_szuz

Volt tészta meg tészta, egy kevés pizza, meg mindenféle tészta. Mondhatni dög unalmas az egész. Ilyen lenne az olasz konyha? Remélem nem, bár így tűnt Pistoila belvárosáig. Ott minden másképpen alakult. Kiderült a helyiek húsimádók, és a pisztoly, mint eszköz nem csak a fegyverkovácsokat ihlette meg  néhány száz évvel ez előtt, hanem a konyhába is beette magát.

Sürgő forgó szakácsok hengerítettek rudat szűzérméből, amelyet zöldségekkel töltve, padlizsán lepedőn tálaltak. A köret, meg valami tészta volt (hogy-hogy nem!). A legjobb az egészben az volt, hogy nem tészta, hanem hús tisztelte meg a tányérunkat. Ja és persze finom is volt de nagyon.

Nem tudunk olyan köretet készíteni itthon mint az volt, ezért kicseréltük a toszkán tekercs köretét tortillára, és parmezánnal hintettük.. Szóval egy tányér Toszkánára várjuk Önöket a Bercsényi utcai Café Ponyvaregényben….

Az étlapon ezt a déli remekművet Toszkán szűztekercsként találja padlizsánkrém lepedőn.

Hozzászólás letiltva.