József Attila, felolvasóest Nagy Zénóval a Bercsényiben

11.23.-án 19:00-tól délutáni könnyed klubbeszélgetésünket nem éppen könnyed témával kezdjük, méghozzá József Attila érzékeny lelki világát boncolgatjuk Nagy Zénó segédletével. Végig követjük a nők iránti folyamatos vonzódásait és kötődéseit, hirtelen szerelemre robbanásai, majd a sorozatos csalódások mikéntjei, a hányatott gyermek és felnőtt sorsot egészen az idegösszeomlásig.

Jozsef_Attila cover

Az első szerelmi elhidegülés utáni idegösszeomlás, a szanatórium élménye, az, hogy a költőt magát általában többre becsülték, mint a férfit, örök nyomokat hagytak a művészben és ez által a verseiben. Melyek is ezek a versek, át tudjuk- e érezni a skizofréniával kezelt költő mondanivalóját? A pesszimista létállapot, a szeretet hiánya, az önostorozás valamint a melankólia szólal meg József Attila utolsó vershármasában. A Karóval jöttél….,a Talán eltűnök hirtelen…, és az Ime, hát megleltem hazámat…versekbe kaphat a közönség mélyebb betekintést.

Nyugodtan lehet egyetérteni, ellenkezni érvelni és szétszedni a sorokat, ahogyan a művész is magát marcangolta a leírt sorok által.

Időpont: 2011.11.23. 09:00

Helyszín: 1111 Budapest, Bercsényi utca 5.

Hozzászólás letiltva.