Köszönetnyilvánítás a megtalált vitorlás hajóért!

Soha nem hittem a közösségi oldalak erejében. Soha nem hittem volna, hogy az FB-re kirakott valamink ennyi embert mozgat majd meg. Hittem azonban az emberekben, a vitorlázókban, és mindenkiben, aki nem érti miért kell elkötni egy hajót, amin gyerekek tanulnak vitorlázni.

ellopott_pico_megkerult

Eltelt 9 nap, és nem történt semmi. Pörögtek a megosztások, az elérések, a kommentek, akármit is jelentsenek ezek az online felületen szánkázó kulcsszavak. Én már lemondtam a dologról, feladtam, kerestük a megoldást, hogy legyen még egy hajónk a tavaszi szezonra. És akkor…

Egy jóakaró, akinek csak a telefonszámát tudom, telefonált és küldött egy linket e-mailba, hogy a hajónkat a Jófogás.hu oldalon árulják. Tényleg a miénk volt ezt a felrakott fotókból is láttam.  Nem tudom miért tette, aki felhívta rá a figyelmünket, ezért csak a hála és a köszönet marad a tettért. Jól esett mindannyiunknak, hogy vannak ilyen emberek, akik önzetlenül, és nyitott szemmel szörfölnek a neten, és nem haboznak csak úgy segíteni nekünk. Köszönet érte! Azt gondolom, csak hálálkodhatok, és nem kérhetek tőle semmit. De légyszi jóakarónk vedd fel a telefont, hogy tudjuk ki vagy, és megköszönhessük személyesen is a segítséget.

És akkor a történet….

Szeptember 5-6 ra virradó éjszaka néhány fiatal, vagy öreg – ezt nem tudom – eltulajdonított egy Laser Pico hajótestet a Kopaszi gáti mólónkról. A szándék – miután van gyakorlatunk az események rekonstruálásában – hogy átkeljen vele a túlpartra és néhány röviddel múlassa az időt a szemben lévő szórakozóhelyek egyikén. (Kedves leendő alkoholista és vízre vágyó fiatalok! Legyetek szívesek ne lopjatok többet hajót tőlünk!!!!) Vasárnap a nyílt napon vettük észre, hogy a hajó hiányzik. Feljelentést tettünk a helyi rendőrőrsön, no meg a rendőrmotoros és mi is bejártuk a Duna nullás hídig terjedő szakaszát a testet keresve. Nem volt sehol, és az öbölben sem találtuk nyomát. Nem maradt más, nekimentünk az közössi oldalaknak, az internet népének segítségét kértük.

 

Minden vitorlás oldal segített, ezért külön köszönet nekik !!!

Jöttek a megosztások, a lájkok, meg a kommentek sorban és nőtt a csapat, akik tudtak a a hajó eltűnéséről és a nyitott szemmel jártak a Duna partján hátha meglelik a hajót. A bitek hullámain.

Tegnap reggel egy ismeretlen jótevőtől jött egy telefon és egy e-mail, a jofogas.hu oldallal kapcsolatban, ahol árulnak egy Pico-t. Rácsaptunk és tényleg a mi elveszett vitorlásunk volt. Miután feljelentést tettünk a rendőrségen, most is őket hívtuk először. Segítettek, kérdeztek, intézkedtek, és gyorsak voltak. Ez jól esett.

Elindult az akció egyenruhások, civil nyomozók osztották meg velem a taktikát a hajó becserkészésére, és elindultunk a hirdetőhöz. Becsöngettem a biztos tudattal, hogy mindjárt viszontlátom a hajónkat, és mögöttem áll majd a rendőrség kiváló szakembereinek csoportja, ha bármi történik is. Beengedtek… Tényleg a mi hajónk volt… Jöttek a rendőrök és megkezdődött a hivatalos eljárás. Jegyzőkönyv fényképek meg minden, ami ilyenkor a dologhoz kapcsolódik. Biztos vagyok benne, hogy nem a tolvajt fogtuk meg, hanem egy élelmes megtalálót. A klemmek, amik meg hiányoztak a hajóról meg bizonyára már rég egy csepeli horgászcsónak fedélzetét díszítik. Ez sem baj, mert a hajó meg van és jövő héten megint munkába állhat a gyerekek alatt a Lágymányosi Öbölben.

 

Szép történet. Van benne lopás, internet, rendőrség, akció, és minden ami a modern kor vívmánya. A boldog vég meg tényleg megvolt és nekem lett hitem az internet népében, a nyomozókban megint….

 

Köszönet mindenkinek a segítségért!

Hozzászólás letiltva.