Mennyei forró csokoládé
A forró csokoládé nem jelent egyet a kakaóval, sok kávézóban mégis azt szolgálnak fel helyette. A barna, selymes, krémes ital alapját a csokoládé képezi, nem pedig a kakaópor. Nézzük meg, nálunk hogyan készül!
Hozzávalók:
6 dl tej
5 dl tejszín
1 db vaníliarúd
20 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A vanília rudat vágjuk hosszában ketté. Mérjünk ki 3 dl tejszínt és öntsük össze a tejjel, majd tegyük bele a vaníliát. Kezdjük el felmelegíteni. Az összetördelt csokoládét vízfürdő felett, egy nagyobb edényben olvasszuk fel. Amikor megolvadt, öntsük hozzá a melegített, de még nem felforralt tejet, majd ezt követően keverjük az egészet krémesre. Ha túl sűrűnek véljük, higíthatjuk még egy picinyke tejjel. A maradék tejszínből verjünk habot, ezzel ugyanis megkoronázhatjuk a fenséges italt.