Rézangyal Pálinka Est

Február 8.-án (csütörtökön) 19:00-tól sommelier bemutatásával, pálinka kóstolást tartunk a bercsényi utcai Café Ponyvaregényben. A pálinka eredetéhez nagyjából 1000 évet érdemes visszalépni az időben. Miután a XI. században Európa is megismerte a desztillációs eljárást, Magyarország területén a szeszfőzést sokáig a bor lepárlása és a gabonaszesz előállítása jelentette.


A XV. században a szeszfőzés földesúri előjog volt, bizonyos mértékben korlátozták a paraszti főzést. Az ún. „égett szesz” a XVI. századig gyógyszernek számított. Akkor már ismert volt a „babinka” és a „tótpálinka” kifejezés, ám ez még utalt gyümölcsre. A XVIII. század közepén Magyarországon már a maival megegyező típusú pálinkát főztek, méghozzá egyre több fajta gyümölcsből.

Mára a pálinka hungarikum lett, mely újra a nemzeti büszkeségünk. Ezért is gondoltuk, hogy szervezünk egy vacsorát, ahol a pálinkáé a főszerep!

Belépő: 2000Ft (mely tartalmazza az 5 féle pálinkát és focacciát

Asztalfoglalás: +36 (1) 209 0580, +36 30 920 2470

Hozzászólás letiltva.