Történetünk

14 évvel ezelőtt egy bátor fiatalember megálmodott egy olyan helyet, ahová belépve minden korosztály otthon érezheti magát. Úgy alakította ki a belső berendezést, mintha a saját nappaliját rendezte volna be. Nem érdekelték az aktuális trendek, a harsogó divatszínek, a neonreklámokban rejlő csáberő, vagy a “nehezebb út választása”. Egyszerűen “csak otthon akart lenni” egy kandalló mellett, könyvespolcok, fotelek, gyertyatartók és fehér terítők társaságában.

Ez akkoriban egyedülálló vállalkozásnak tűnt és még talán ma is (hogy stílszerűek legyünk) unicumnak számít egy kicsit. Az elmúlt években néhány kacskaringós kitérő után a hely visszanyerhette régi fényét.

Aztán ez a bizonyos fiatalember még tovább álmodott és ezt az álmot már nem csak egyedül látta; segítői is akadtak. Elhatározták, hogy közelebb hozzák a vitorlázás lehetőségét mindazoknak, akiknek túl távoli a balatoni hajókázás. A Kopaszi gátnál találták meg azt az öblöt, ahol terveik megvalósultak. Létrehozták vitorlásiskolájukat, és – mivel mertek nagyot álmodni – éttermüket is. Az étterem ugyanazt a szellemiséget képviseli, hasonló belső kialakítással, illetve milliővel, mint az első Café Ponyvaregény, ezért is viseli ugyanazt a nevet.

Reméljük, Önök is történetünk részeseivé válnak…!