Új receptet próbáltunk ki…

Új év, új ötletek, lelkes szakács, megálmodott ételek. Körülnéztünk a konyhában mi az, amink van, és más, mint amit eddig készítettük. Aztán kutatómunka az interneten, némi fantázia és elkészült ez a főtt keltésztából készült csirkével töltött gombóc.

Fűszeres csirkemell kockákat olajon fokhagymával lepároltuk, tenyérnyi kelttészta kosarakba helyeztük, majd a kosarakat bezártuk. Az így elkészült csirkés kelttészta batyukat forró vízben kifőztük. Látványos 5 cm alapú batyuk lettek.

Készítettünk hozzá egy pesto-s és egy paradicsomos-bazsalikomos mártást, hogy kipróbáljuk az intenzív édeskés paradicsomos, vagy a kevésbé markáns pesto illik e jobban hozzá.

Jó hír a személyzet életben maradt, a szakács vállát boldogan lapogatták, az étel elfogyott paradicsomosan és pesto-san is. Lehet, felkerül az étlapra márciustól, igazi hölgy-ételnek. Nincs még neve, csak ötletek: Napfény ízű gombóc, pesto-val, esetleg hógolyó paradicsommártásba, vagy reggelkelt gombóc a napfény ízével…

Ha van jobb ötlet a névre, küldjék el nekünk, szívesen fogadjuk…

Hozzászólás letiltva.