Bemutatkozik a Kopaszi gát

Éttermünk Újbuda legszebb részén, egy 2,5 hektáros csodálatos parkosított terület közepén helyezkedik el a Lágymányosi híd Budai hídfőjétől 100 méterre, a Budafoki út és a Dombóvári út és a Duna által határolt területen.

Nem rólunk szól, de talán mégis a terület kicsit olyan mintha Hegyeshalomnál elhagyta volna a határt és sáskahadnyi kertész dolgozna ottani módszerekkel egy illusztris vendég fogadásán. A fű nemhogy golfozásra, hanem egyenesen golfkocsik fogadására alkalmas. A fák szépek ápoltak és gondozottak, a bokrok és egyéb takarónövények tökéletes zöldharmóniát alkotnak a területen lévő (nem mellesleg Ybl díjas) épületekkel. A területre nem jöhet be autó; bátran lehet andalogni, vagy a gyereket biciklizni tanítani. Játszótér, homokos strand és vitorláskikötő várja a vendégeket. A területnek saját rendőrőrse és kajak-klubja van. Az öböl vizét folyamatosan motoros figyeli, míg a területet biztonsági őrség tartja rendben. A saját parkoló 200-250 autó egyidejű elhelyezésére alkalmas, amelynek napi díja 500.-Ft/autó. Van egy tábla, amelynek felirata tükrözi azt a koncepciót, ami csak erre a helyre jellemző: Fűre lépni szabad!

Megközelítés
A Café Ponyvaregény könnyedén megközelíthető Budapest bármely nagyobb közlekedési csomópontjából tömegközlekedéssel. A budai oldalon a Móricz Zsigmond körtér felől a 3, 33, nappali és éjszakai járatokkal (megálló neve: Dombóvári út), vagy a Kelenföldi Pályaudvarról közlekedő 103-as busszal érhető el (megálló neve: Info park) A pesti oldalról érkezők a legegyszerűbben a Népligettől induló 103-as buszokkal jutnak el hozzánk (megálló neve: Pázmány Péter sétány).

Autóval érkező vendégeinket őrzött, fizető parkoló várja a Lágymányosi Híd budai hídfőjénél, a Dombóvári út Dunával határos végében. A Dombóvári úti bejárat megközelíthető közvetlenül az Egyetem rakpartról, vagy a Budai Alsórakpartról déli irányban haladva az Infopark és a Műegyetem felől, valamint a Budafoki útról a T-Mobile székház utáni kereszteződésnél a Dombóvári útra kanyarodva.

A Kopaszi gátnak a másik, Hengermalom úti bejárata a Budafoki útról közelíthető meg a Hengermalom útra fordulva a Duna irányába. Ennél a bejáratnál is parkoló várja vendégeinket (őrzés nélkül), azonban azok, akik itt hagyják autóikat egy 30 perces sétával a Kopaszi gát körül gyönyörű környezetben érik el a Café Ponyvaregényt. Külön kérésre motorcsónakunk (max 7 fő) áthozza vendégeinket az öböl vízfelületén a bejárattól az étterem előtti mólóhoz.

Térkép:

kopaszi térkép
Nagyobb térképre váltás