Bajnokok Bajnoksága a Kopaszi gáton

A KMPVSE 2012. április 18-19-én rendezte meg Budapesten, a Lágymányosi-öbölben a Bajnokok Bajnokságát, melyen az idén rendhagyó módon, nem a korábban megszokott vitorláshajókkal, hanem RC azaz, rádió távirányítású modellhajókkal versenyeztek a résztvevők. A verseny után a Café Ponyvaregényben pihentek meg a versenyzők egy jó babgulyás társaságában. 

A BAJNOKOK BAJNOKSÁGA verseny célja, hogy a magyar bajnoki címet szerzett vitorlázók egyenlő feltételek mellett, azonos hajóosztályban is megmérettessenek, és kiderüljön, hogy ki a bajnokok között a legjobb.

A szervezők által biztosított Micro Magic osztályú RC hajókkal április 18-án szabad edzésen ismerkedtek meg versenyzők. A szerdai felkészülés után másnap, 19-én 15 órakor álltak rajthoz a Bajnokok, kezükben a hajók irányítására szolgáló rádióadókkal. Hat futamban, futamonként Váltott hajókkal mérkőztek egymással a Café Ponyvaregény előtti vízterületen kitűzött Up & Down pályán.

A remek hangulatú, óvás nélküli verseny után az étterem teraszán Litkey Farkas megköszönte a szervezők munkáját, és elismerően nyilatkozott a rc vitorlás modellhajókkal történő versenyzésről. Farki szavai után Dávid Júlia a Kenese Marina-Port VSE kommunkiációs és versenyigazgatója felolvasta az eredményeket, és átadta a Bajnokok Bajnokának, Berecz Zsombornak a közel kétszáz éves ezüst vándorserleget.

A 2011. évi Bajnokok Bajnoksága végeredmény

hely Név pont
1 Berecz Zsombor 10
2 Tomai Balázs 11
3 Litkey Farkas 13
4 Finánczy Péter 15
5 Majthényi Szabolcs 19
6 Vermesy Sándor 25

 

Hozzászólás letiltva.