Evezés és vitorlázás a Kopaszi gáton

Az origo.hu főváros környékének vizes sportlehetőségeiről szóló sorozata ezúttal a Kopaszi gátat vette gorcső alá és mi vitorlás egyesületünk is meg lett említve.

 

A Café Ponyvaregény „alatt” a parton áll a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület (http://www.vgye.hu/) mólója, ahol külsősök is részt vehetnek az egyesület vitorlástanfolyamain, vagy akár egyszeri alkalomra is kibérelhetik a hajókat. Az egyesület flottájába 6 db Laser Pico vitorlás tartozik, amely kiváló típus kezdőknek.

Náray Richárd, az egyesület elnöke elmondta, hogy a bérlésnek egyetlen komolyabb feltétele van, hogy az érdeklődők előzőleg részt vegyenek az egyesület minimum két foglalkozásán, edzésén, hogy az edző felmérje, valóban elegendő tudással rendelkezünk a hajó irányításához.

Ebben az esetben edző nélkül is kibérelhetjük a hajókat, egy alkalomra 8 ezer forintért, tíz alkalomért 70 000 forintot kell fizetni, de egyesületi tagságival – ennek éves díja 12 ezer forint – itt is jobban járunk, hiszen így csak 4 ezer forintot kell fizetnünk alkalmanként.

A teljesen kezdőknek vitorlásoktatást is szerveznek akár már 1-2 személynek is. Az ideális létszámú csoport 3-6 fős, így tagsági nélkül egy tízalkalmas tanfolyam 65 ezer forintba, tagságival 46 ezer forintba kerül.

A teljes cikket az alábbi oldalon olvashatják: http://www.origo.hu/utazas/steg/sport/20120628-evezes-es-vitorlazas-a-kopaszi-gaton.html

Hozzászólás letiltva.