Munkatársaink, akik kiszolgálják Önöket I.

Kávézónk és éttermünk otthonos hangulata mit sem érne barátságos kiszolgálás és finom ételek nélkül. Alábbi sorozatunkban hetente más embert ismerhetnek meg, akik mindennap azon dolgoznak, hogy csak elégedett vendég távozhasson tőlünk. Az első vállalkozó szellemű ember, akit kérdéseinkkel bombáztunk, a Kopaszi gáton található éttermünk séfje Feka Dávid volt.

 

P1140270k

 

Mikor kezdődött nálad a főzés iránti érdeklődés?

Ez az egész gyermekkoromban indult nálam, mivel 12-en vagyunk testvérek, és már nem bírtam végig nézni, hogy anyukám egyedül főz ránk. Akkor eldöntöttem, hogy séf leszek és leveszem anyukám válláról a terhet. Ez többé-kevésbé sikerült is, azonban a munka mellett sajnos nem jut annyi időm besegíteni neki.

Hol tanultad az alapokat?

Én Szamos Mátyás Vendéglátóipari Szakközépiskolában tanultam, és a Gundel étteremben töltöttem a gyakorlatom. A bizonyítvány kézhez vétele után, kaptam ott egy álláslehetőséget és a ott dolgoztam még 1 évig.

Hogy néz ki egy heted?

Heti 5 napot dolgozom, emellett otthon is szívesen főzök. Ha van szabadidőm, akkor a kutyámmal vagyok, és a családommal próbálok minél több időt eltölteni. Igazából a hobbim és az életem a főzés szóval ez eléggé meg is határozza, hogy mit csinálok, amikor van egy pár szabad órám.

Mi az ami inspirál?

Ez egy nagyon nehéz és bonyolult dolog. Minden reggel, amikor felkelek, belenézek a tükörbe és eldöntöm, hogy ma jobb leszek, mint tegnap. Szeretnék mindig 100%-ot nyújtani, és örömet okozni a vendégeknek az általam főzött ételekkel.

Mi az amit a legvonzóbbnak találsz ebben a munkában?

Megtanultam sok különleges étel receptet és rengeteg embert megismertem. A vendéglátás alapvetően megteremt egy családias légkört. Szóval bejövök a munkahelyemre és itt vannak a barátaim.

Ha egy mesehős lehetnél, kit választanál és miért?

Leginkább Dzsini lennék az Aladdinból. A vicces és tréfálkozós dzsin, akinek a leghőbb vágya, hogy az emberek kívánságait teljesítse, ez az én életcélom is.

( Ha valaki látta a lámpást, amiben lakom kérem, hozza vissza, és teljesítem egy kívánságát :) )

 

( Ha van valami egyéb kérdése Dávidhoz, küldje el az e-mail címünkre, és megválaszoljuk. :)

A következő héten Filep Gézával folytatjuk sorozatunkat, aki a konyha igazi szépfiúja.  :)

 

Hozzászólás letiltva.